Edicións anteriores

2019

24, 25, 26 e 27 de Xuño: próxima realización do evento, que celebrará a súa quinta edición.

  • Degustación inspirada na gastronomía do Camiño de Santiago coa estrela Michelin Lucía Freitas.

2018

28 de xuño – 2 de xullo: proxección da película “Dhogs” de Andrés Goteira, a máis premiada na historia dos premios Mestre Mateo e coloquio co director.

  • Showcooking organizado polo restaurante Tomiño en Nova York, especializado na gastronomía galega e apadrinado pola chef galega con estrela Michelin Lucía Freitas.
  • Premios “Galegos con Estrela”: Miguel Saco, artista, escultor e restaurador.
  • GC&FF é declarada finalista dos Premios Paraugas de Comunicación e MKT de Galicia

2017

27 de xuño 30 de xuño: GC&FF convértese na Semana de Galicia nos Estados Unidos.

  • Exhibición das mellores curtas documentais nos Premios Mestre Mateo 2017.
  • Showcooking do chef con estrela Michelin Iván Domínguez
  • Proxección do documental ‘Alén do Cosmos’, de Pedro Pablo Alonso.

2016

20 – 23 xuño: Proxección do filme ‘El desconocido’, de Dani de la Torre e presenza de Jorge Coira, editor da cinta e premio Goya 2016 á mellor montaxe.

  • Showcooking do chef Álvaro Villasante.
  • Dia dedicado ó destino Starlight Trevinca.
  • Recoñecemento do GC&FF como o maior evento promocional en Galicia pola Oficina Española de Turismo no país.
  • Coloquio cos directores, Alex Lora, Adán Aliaga, Ana Asensio, Martín Rosete e Jorge Coira.

2015

Primera edición do evento en Nova York.

  • Proxección do filme ‘Os fenómenos’, de Alfonso Zarauza e presenza do productor do filme,

    Rubén Zarauza.

  • Degustación de produtos galegos no Instituto Cervanes.